Kalendula

Gyógyulj növénnyel, ásvánnyal

Feketenadálytő
Az izomfájdalom kezelője

Használjuk izomláz, rándulások, ficamok, zúzódások, véraláfutások kezelésekor. Gyorsan és hatásosan csillapítja a fájdalmat, ezen túlmenően gyors gyógyulást eredményez a fenti panaszok esetén. A sebeket szinte hegmentesen gyógyítja, de nyílt, vérző sebbe ne kenjük.

Csonttörés, az ízületek kiugrása esetén forduljunk orvoshoz, de a gyógyulási folyamatot ezen esetekben is gyorsabbá és fájdalommentesebbé teszi.

A házilag készített krém hozzávalói

  • 25 g méhviasz
  • 150 g napraforgó- vagy olívaolaj (hidegen sajtolt)
  • 50 g szárított feketenadálytő gyökér
  • 1 ek. vodka vagy alkohol
  • 2 db E-vitamin lágy kapszula

phpthumb_generated_thumbnail.jpg

Feketenadálytő-krém elkészítése

A száraz gyökeret tegyük egy befőttesüvegbe és keverjük össze a vodkával vagy alkohollal, majd hagyjuk, hogy beszívja azt. (Ez a gyökér aprítottsági fokától függően hosszabb vagy rövidebb idő alatt következik be. Közben időnként keverjük meg vagy rázzuk össze. ) Amikor a gyökér felszívta az alkoholt, töltsük fel az olívaolajjal, majd néhány hétre tegyük világos, meleg helyre, de ne érje közvetlen napfény. Más módon is elkészíthetjük a gyógyolajat, ez főleg télen vagy az időszűkössége esetén lehet jó megoldás. Egy lábosban forraljunk vizet, tegyünk rá egy másik lábost vagy hőálló edényt (lehetőleg ne fémet, legjobb egyzománcos lábos), majd ebbe a fölső edénybe helyezve a gyökeret és az olajat, nagyon kis lángon, letakarva pároljuk 1-2 óra hosszat. A gyógyolajat mindkét esetben az elkészülte után szűrjük át erre a célra használt, nem fém szűrőn vagy muszlin anyagon. A méhviaszt olvasszuk meg szintén gőz fölött vagy nagyon kis lángon,folyamatosan kevergetve, amíg elolvad, majd adjuk hozzá a gyógyolajat, és kihűlésig kevergessük, hogy egyenletes állagú krémet kapjunk. Az alkohol tartósítja az olajat, így a krémet is, ugyanakkor a főzött olajesetében mindenképpen szükséges a tartósítás, amely célra kiváló az E-vitamin. Mielőtt nagyon besűrűsödne a krém, adjuk hozzá az E-vitamin kapszulából kinyert E-vitaminos olajat is, mely tartósítja a krémet, egyúttal bőrápoló hatását is fokozza. (A zselékapszulát hasítsuk be óvatosan egy éles késsel, és nyomjuk a krémbe a tartalmát. ) Ez a recept egy keményebb állagú krémet eredményez. Ha lágyabb kenőcsállagot szeretnénk elérni, méhviasz helyett kakaóvajjal készítsük, mely kiváló bőrápoló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ezt a krémet vagy kenőcsöt általános bőrápolóként és bőrregenerálóként is használhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyulj-novennyel-asvannyal.blog.hu/api/trackback/id/tr1517778744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalendula

A gyógynövényekkel, gyógyteákkal, gyógynövény-készítményekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon, de gyógyíthatunk állatokkal, sőt, ásványokkal is.

süti beállítások módosítása