Kalendula

Gyógyulj növénnyel, ásvánnyal

Piócaterápia
Hirudoterápia

A Piócáknak hosszú történetük van az orvostudományban.

Első nyilvántartott terápiás felhasználásuk olyan, az ókori Egyiptomban is tapasztalt betegségekhez kötődnek, mint az orrvérzés és a köszvény.

De használták kínai, arab, ógörög és római orvosok is az antik feljegyzések szerint.

Azóta az orvosok évszázadokon át használták a piócák vérszívó képességét mindenfélére betegség gyógyítására az aranyértől a fejfájáson át a depresszióig.

A tüdőgyulladást szinte mindig piócákkal kiegészítve gyógyították.

A szakemberek felhelyeznek egy piócát a kívánt területre, s a vérszívó, amelynek 300 foga van, sebet ejt a bőrön, és táplálkozni kezd. Mintegy 40 perc alatt akár 15 milliliter (körülbelül egy evőkanálnyi) vért is kiszívnak.

Amikor az állatok eléggé megtelnek, egyszerűen lepottyannak a bőrfelületről.

De a piócaterápia nem csak a vérszívásról szól!

Az állat nyála különféle bioaktív vegyületeket tartalmaz, ideértve a véralvadásgátlókat, érzéstelenítőket, antihisztaminokat és értágítókat.

"Ezek az anyagok tulajdonképpen olyanok, mint a gyógyszerek"

Ezek az anyagok gondoskodnak arról is, hogy ne lehessen érezni a harapását, s így a pióca folyamatosan táplálkozhat. Az orvosi piócának legitim helye van a modern orvoslásban is.

A felhasználásuk manapság a mikrosebészetre korlátozódik, amikor testrészeket, például a kéz- és lábujjakat, a füleket, az ajkakat, az orrot vagy akár a fejbőrt visszahelyezik a helyükre. A piócát afféle utolsó bevethető eszközként használják többnyire, amikor más módszert már nem találnak.

Az 1930-40-es években számos polgári otthonban befőttesüvegben tartották.

Mindig is rajongtunk a zsíros húsokért, ennek következményeként, főleg köszvény és gutaütés ellen „ragasztottak” nadályt, mindenki saját magának, általában evés után.

Orvosi receptre is lehetett kapni a gyógyszertárakban egészen 1961-ig.

Kb. 600 féle pióca létezik, ebből két fajtát használunk a Kárpát-medencében, a Hirudo Medicinalist és a Hirudo Verbana-t.

Teste a 10-15 cm-t is elérheti. 5 pár szeme van, 2 szíve van. A test első és hátsó felén is tapadókorongok vannak.

3 állkapcsa van, az ember vérével vagy meleg vérű állatok vérével táplálkozik, harapása Y alakban látható a bőr felszínén. Egy Mercedes jelet vág az emberi szövetbe. Az ikonikus márkajelzés logója állítólag innét ered, miután a tulajdonos lányát piócákkal kezelték ki a betegségéből.

Hímnősek, tehát rendelkeznek női és férfi ivarrendszerrel is.

A piócában csak egyetlen baktérium található (Aeromonas hidrophila sp.), amely nem tud együtt élni semmilyen más baktériummal.

Napjainkban olyan betegségnél alkalmazzák, amelynek hátterében gyulladás, nyirokpangás, meszesedés áll. Hatékony visszér, ödéma, lumbágó, ízületi gyulladás, csontritkulás, menstruációs zavar, női meddőség, hallás-, látászavarok esetén.

A gyógyítás lényege, hogy több piócát elhelyeznek a testen, és amint a pióca elkezdi a vérszívást, nagy mennyiségű hirudint juttat a szervezetbe, amely véralvadásgátló, fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő, vírus és baktériumölő!

Míg Magyarországon csak a hivatalos oklevéllel rendelkező természetgyógyászok gyógyíthatnak vele, addig Németországban gyógyszernek minősítették az orvosi piócát. Amerikában pedig az orvosi segédeszköz kategóriába tartozik.

https://www.facebook.com/terapia.fehervar

depositphotos_304413920_l-2015-1140x751.jpg

 

https://harmoniapalota.hu/esemenyek/pioca-kepzes-szeptember-26-27/

A piócaterápia sikeresen alkalmazható minden betegségnél, amelynek hátterében gyulladás áll.

- Véralvadásgátlás. Az erekben megszünteti a lerakódásokat, meszesedést, érszűkületet. Erősíti az immunrendszert.
- Ütött-zúzott sebek körüli véraláfutásokat megszünteti, vérrögöket feloldja, trombózist megszünteti.
- Javítja a nyirokáramlást, megszünteti az ödémákat, feszültségoldó, vérnyomás csökkentő.
- Feloldja a görcsöket, javítja a vérképet az új vérképződésen keresztül.
- Kozmetikai kezeléseknél ránctalanít, arcot fiatalítja, hajhullást megszünteti, esetleg visszanőhet a haj.
- Fájdalom és gyulladáscsökkentés. Csökkenti a testben lévő kórokozók életképességét.
- Ultrahanggal dolgozik 40.000-250.000 Hz-ig, amivel a vírusokat és a baktériumokat elpusztítja, inaktiválja, ezért ha fül mögött kezelünk piócával, a hallókészüléket vegyük le, mert tönkre mehet.
- A gombákat nem írtja. Az elsavasodott szöveteket méregteleníti, tisztítja.
- A toxinokat üríti a szervezetből, extra és intracellulárisan (sejten belül és kívül).

A szív és érbetegségek gyógyítása
Kardiosclerosis (koszorúér elmeszesedés), atherosclerosis (érelmeszesedés), szív isémiás betegségei, szívroham (infarktus), szívelégtelenség, agyvérzés, általános érelmeszesedés, magas vérnyomás, aritmia, haematóma, tályog, sipoly, lábszárfekély, mélyvénás trombózis, visszértágulat seprűvénák, trombophlfebitis (trombózisos vénagyulladás), aranyér, viszérgyulladás (flebitis). Post-trombotikus szindróma

Légzőszervi betegségek gyógyítása
Bronchitis (krónikus hörgőgyulladás), tüdőasztma, tüdőgyulladás és tuberkulózis

Az emésztőszervi betegségek gyógyítása
Gyomorhurut (gasztritisz), gyomor és nyombélfekély, krónikus székrekedés, vastagbél-gyulladás, colitis ulcerosa, elhízás, steatosis hepatis (zsírmáj), hasnyálmirigy gyulladás, duodenitis (nyombélgyulladás),

A máj és az epevezeték gyógyítása
Hepatitisz és májcirrózis, máj méregtelenítés, kolecisztitisz (epehólyag gyulladás),

Gerinc és mozgásszervi betegségek gyógyítása
Fejfájás, szédülés, oszteochondrosis (degeneratív csontosodási zavar), radiculitis (ideggyökér gyulladás), csontritkulás, lumbágó, gerincsérülések-fájdalmak, discus hermia (porckorongsérv), cervikobrachialgia (tarkófájdalom), izületibetegségek, arthrósisok (boka, térd, csípő, csukló, könyök, vál, kisizületek), reumás betegségek, R.A., epicondylitis, tendovaginitis (ínhüvely gyulladás), fibromialgás szindróma, csonttörések, koponya és agyi sérülések, izomgyulladás (myositis), ödémák.

Bőrbetegségek hirudoterápiás gyógyítása
Furunkolozis, herpesz, zoster, övsömör, pattanásos bőr, ekcéma, pszoriázis, narancsbőr, atopiás dermatitis, akne,

A neuralgikus/idegi betegségek gyógyítása
Migrén, neurológia (idegbántalom, idegzsába), trigeninus neuralgia, SM, álmatlanság,

A szembetegségek hirudoterápiás gyógyítása
Megnövekedett szemnyomás, szem vérkeringési zavarai, szürkehályog, glaukóma (zöld hályog), öreg szem.

Fül orr gége betegségek gyógyítása
Arcüreg gyulladás, otitisz (középfül gyulladás), tinnitus (fülzúgás), halláskárosodás, hallóideg gyulladás, orr melléküreg gyulladás.

Urológiai betegségek
Vesemedence gyulladás, vesekő, húgykő (urolithiasis), prosztata gyulladás, prosztatatúltengés, férfiak termékenysége,

Nőgyógyászati betegségek
Gyulladásos megbetegedések, endometriosis (méhfal nyálkahártyájának gyulladása), masztopátia (emlőgyulladás), izom és kötőszöveti méhdaganat (mioma), mellrák, menstruáció előtti szindróma, petefészek cisztája, meddőség, menstruációs zavarok, méhfibroma, endometrial hyperplasia, klimax,

Az endokrin rendszer betegségeinek gyógyítása
Pajzsmirigy betegségei, diabétes, elhízás,

Baleseti és plasztikai sebészet
Levágott, leszakadt végtagok, bőrátültetés, vérömlenyek felszívódásának segítése, olyan mütétek amikor sok kis véreret tartalmazó testrészt ültetnek vissza, pl fülek, orr, ujjak. Ilyen esetben könnyen vérrögök alakulnak ki, melyek a vénákban felhalmozódnak, ilyenkor a szövet elhalhat, mivel nem kap elég oxigént, és egyéb létfontosságú tápanyagot.

Kozmetika
Regenerál, fiatalít, ránctalanít, csökkenti az allergiás tüneteket.

Hogyan történik a kezelés?

A terápia során, a piócákat a tapadókorongjaik segítségével ráhelyezik az emberi test bizonyos pontjainak felületére. A pióca tapadókorongján három, félkör alakú fűrészke található, amellyel a megtapadt felületen sebet ejt. Közvetlenül tiszta hirudint fecskendez a vérbe, így meggátolja a véralvadást, akár több órára is, majd szívni kezd. A hidrulin serkenti a vérkeringést, amelynek hatása segít többek között a trombózisok kezelésében és megelőzésében.

Mivel a terápia során a lerakódott zsírsejtek és méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a nyirokkeringésbe, megfelelő masszázstechnikával, a vérbőség fokozásával a vesén és vastagbélen keresztül távoznak.

hogyan-segit-a-magas-vernyomason-a-piocaterapia.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyulj-novennyel-asvannyal.blog.hu/api/trackback/id/tr9017778218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalendula

A gyógynövényekkel, gyógyteákkal, gyógynövény-készítményekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon, de gyógyíthatunk állatokkal, sőt, ásványokkal is.

süti beállítások módosítása